Totuus PS:n hajoamisesta

Tehdään tämä vielä kerran selväksi:

Puoluekokouksen ratkaisevien valintojen jälkeen nykyiset Siniset keskustelivat keskenään, neuvottelivat hallituskumppanien kanssa ja valtiosihteeri Virtanen kävi pääministerin luona sunnuntaina. Se että hän vältti mediahuomiota, tilanteen ollessa vakavin mahdollinen ja tietovuoto kansanedustajien siirtymisestä liian suuri, ei ole rikos. Peräkontissa saa matkustaa jos katsoo sen parhaaksi vaihtoehdoksi tilanteen huomioon ottaen.
Se ei edelleenkään tarkoita että olisi ollut valmis suunnitelma ENNEN puoluekokousta.

Media pidettiin ulkopuolella jotta Suomen hallituksen osapuoli, hajonneen puolueen kansanedustajien enemmistö, saattoi käydä rauhassa taistelun omien arvojensa ja olemassaolonsa puolesta sekä estää hallituksen kaatumisen. Tämä on kunniateko, taitavaa politiikkaa oikeiden asioiden puolesta.

En hyväksy mustamaalaamista jota nyt harrastetaan. Pääministeri ei ole valehdellut. Mikään ei ollut varmaa ennen kuin kansanedustajien nimet olivat paperissa tiistaina 13.6. Siihen saakka pääministeri on varautunut uusiin mahdollisiin hallitusneuvotteluihin. Keskusteluja meidän suuntaan sunnuntain ja tiistain välillä oli käytävä. Ihan pääministerin virankin puolesta ja koska olimme paras mahdollinen vaihtoehto.

Mitään valmista suunnitelmaa ennen lauantain puoluekokousta ei ollut.

Suunnitelmia tehtiin sen jälkeen kun puoluekokouksen henkilövalinnat olivat selvät.

Me emme allekirjoita nykyisten perussuomalaisten politiikkaa.

Siitä on turha syyttää pääministeriä tai ketään muutakaan.
Ratkaisut syntyivät lauantain ja maanantai-illan välisenä aikana ja ne olivat meidän omia.Niitä ei tiennyt etukäteen meistä kukaan. Ne syntyivät puoluekokousviikonloppuna.
Todellinen elämä on repaleisempaa ja suunnittelemattomampaa kuin ulkokehälle jääneiden toimittajien fantasiat.

 

Jos totuutta etsitään, kannattaa jossain vaiheessa kysyä myös asianomaisilta.
Ilmainen vinkki Lauri Nurmelle ja iltapäivälehtien ihastuttaville toimittajille.