Tampereen Rantaväyläntunnelista – Tiinan puheenvuoro valtuustossa 14.5.2012

Tälläisiä investointeja tehtäessä toivomuksena olisi ollut että valtion tukea saava hanke olisi ollut sellainen, että kaupunkilaiset olisivat olleet hankeen takana, että oltaisiin tehty jotain ekologisempaa ja taloudellisesti järkevämpää. 2 miljoonan vuosittaiset huoltokustannukset jäävät pysyväksi kulueräksi kaupungille ja veronmaksajille.
Saamme valtionapua hankkeeseen, jonka kannalla ja tukena ei ole kuin osa valtuutetuista ja kaupunkilaisista. Toivottavaa olisi ollut, että olisimme kyenneet valitsemaan kehityksen kohteeksi sellaisen hankkeen, joka olisi saanut kaupunkilaisilta enemmän tukea. Nyt tuntuu, että projektia on puskettu eteenpäin väkivalloin.

Tärkeinä perusteluina hankkeen puolesta on rannan hyötykäyttöön saaminen, ja uudet asuinalueet. Lisäksi meille on sanottu, että kun kerta valtio lähtee tätä hanketta tukemaan, pitäisi suut laittaa suppuun ja olla tyytyväisiä siitä mitä saadaan. Entä jos tämä ei ollut sitä mitä haluttiin? Entä jos oltaisiin haluttu valtionapua johonkin järkevämpään ja kaupunkilaisia paremmin palvelevaan?

Nyt kun hanke kuitenkin viedään vastustuksesta huolimatta läpi, toivon että asuinalueiden rakentamisessa, sekä rannan suunnittelussa otetaan tasapuolisesti huomioon erilaiset ryhmät.
Toivon että uusiin asuntoihin varataan kooltaan ja hinnaltaan tarkoituksenmukaisia opiskelija-asuntoja.

Odotan tunnelin puolestapuhujilta suurta panosta siinä, että jos hanke viedään läpi, teillä on erityinen asema siinä, että ranta ja tulevat asuinalueet tulevat palvelemaan KAIKKIA tamperelaisia jollakin tavalla, ja että rantaan saadaan puisto- tai urheilumahdollisuuksia lisää, eikä alueesta kehity vain kovatuloisten tamperelaisten asuinpaikka, tai ettei rantoja rakenneta ratinan kerrostalojen tyyliä mukaillen niin, että maisema muilta katoaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *