Suomi uusiksi

Median mukaan Hjallis Harkimo (kok.) ja Mikael Jungner (sd.) ovat perustamassa Suomeen uutta poliittista liikettä.

Isoimmat puolueet ovat syntyneet noin 100 vuotta sitten, eivätkä vastaa enää tämän päivän maailmaa. Nuorempana kansanedustajana katson, että moni asia Suomen poliittisessa järjestelmässä kaipaa uudistamista. Vanhojen puolueiden jäykät rakenteet ja vanha toimintakulttuuri estää Suomen uudistumista.

Suomi kaipaa kipeästi rakenneuudistuksia. Sote ja sosiaaliturvajärjestelmä pitäisi uudistaa, yritysten toimintaympäristöä pitää kehittää, yritystuet perata, ammattiyhdistysliikkeiden, elinkeinoelämän ja politiikan välinen suhde pitäisi tervehdyttää, tutkimus, koulutus sekä politiikan toimintakulttuuri vaatii muutosta. Lista on pitkä.

Puolueiden ideologinen ajattelu on omalla tavallaan kaunista, mutta seisoo monen hyvän asian tiellä. Tarvitaan ratkaisukeskeisiä, uusia ja terveitä poliittisia toimijoita, jotka eivät ole eri eturyhmittymien rahoituksella vaaleissa valittuja.

Suomi on jäämässä jälkeen moderneista yhteiskunnista, jos emme pääse kiinni kehitykseen ja uudistamiseen ripeämmin. Olemme aina olleet toimiva ja korruptiosta vapaa maa, mutta viime vuosien suuret haasteet ovat osoittaneet että systeemi kaipaa uutta verta ja eturyhmistä vapaampaa politiikkaa.

Siniset ovat valmiita muutokseen. Olemme politiikan startup. Emme sijoitu perinteisesti oikealle tai vasemmalle, mukana on sekä liberaaleja että konservatiiveja, esitämme rohkeasti uusia ideoita. Hyvänä esimerkkinä vaikkapa ansiosidonnaisen laajentaminen kaikille. Miksi valtion varoilla pääosin rahoitettava tuki kuuluu vain kassojen jäsenille? Sinä maksat, vaikket koskaan olisi ansiosidonnaisella ollut tai kuuluisi mihinkään ammattiyhdistysliikkeeseen.

Kaupan kassa, siivoja, paperimies, kunnalla tai teollisuudessa työskentelevä Tradekan jäsen. Tiesitkö, että ay-maksusi ohjattiin sdp:n presidentinvaalikampanjaan? Ketä tahansa äänestitkin, Tuula Haatainen (sd.) kiittää.

Poliitikot vaativat muilta muutoksia, mutta poliitikkojen täytyy pystyä muuttumaan myös itse. Puolueiden on kyettävä parempaan yhteistyöhön kansalaisten hyväksi, yhteisiä ongelmia ratkoen.

Keskinäinen riitely, sulle mulle politiikka ja tunkkaiset ideologiat ovat menneisyyttä.

Siniset ovat täällä uudistamassa Suomea. Harkimo ja Jungner ovat erittäin tervetulleita mukaan uuteen puolueeseen!