Ratikka – puheenvuoro valtuustossa 16.6.2014

Tamperelaiset kaipaavat kohtuutta

Kaupungin hankkeet herättävät ihmetystä, taloudellisesti synkimpinä aikoina meillä on käynnissä useita, satojen miljoonien investointeja.
Omien havaintojeni perusteella kaupunkilaiset tosin kannattavat ratikkaa enemmän kuin tunnelia kannatettiin.
Kuitenkin Pirkanmaan alueen investoinneista kaksi on välttämättömiä, TAYSin uudistaminen sekä seudullinen jätevedenpuhdistamo, joiden yhteenlaskettu summa lähentelee puolta miljardia.
Näiden lisäksi rakennamme rantaväylän tunnelia, suunnittelemme keskusareenaa, eteläpuiston rakentamista ja nyt ratikkaa.
Tässä kohtaa tamperelainen kysyy miten tähän kaikkeen pystytään? Mihin minun veroeuroni täällä käytetään ja minkä kokoinen kaupungin lainamäärä jo on? (se muuten on vajaat 400 miljoonaa euroa ja teemme koko ajan alijäämäistä tulosta)
Perussuomalaiset peräänkuuluttavat kohtuutta ja säästeliäisyyttä aikana, jolloin talouden kehitys on epävarmaa.
Nojaamme valtion tukeen, samaan aikaan kun valtio irtisanoo väkeä, velkaantuminen kiihtyy ja hallituskin on hajaannuksen tilassa.
Ihmettelen joidenkin ryhmien linjoja, jotka ovat sekä kyllä että ei? Puhutaan kehitysvaiheesta ja että päätetään sitten myöhemmin. Siirretäänkö tässä epämukavan taloudellisen todellisuuden tunnustamista myöhemmäksi?
Tampere kehittyy ja kasvaa ja se on upea juttu, meidän tulee kuitenkin kuntapäättäjinä kehittää kaupunkia taloudellisesti kestävällä tavalla.
Perussuomalaiset kannattavat joukkoliikenteen kehittämistä, me kannatamme kiskopohjaisuutta ja eteenpäin katsomista. Valitettavasti Tampere on priorisoinut ratikan vasta tunnelin jälkeen. Olisiko tässä kannattanut miettiä toisella tapaa? Entä voimmeko tiukkoina aikoina kehittää jo olemassa olevia kulkemisen tapoja?
Mitä olen tamperelaisia kuunnellut, tuntuu että he ovat hämillään ja huolissaan, osa tuntee jopa olevansa poukkoilevien poliitikkojen päätöksenteon pelinappuloita, sellaisia, jotka maksavat kyllä laskun mutta eivät aina tiedä että onko siihen todellisuudessa varaa.
Tästä syystä valtuuston tulisi nyt pysähtyä miettimää, pitäisikö hanke siirtää myöhemmäksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *