Perussuomalaisten tulee kehittyä ja pystyä uudistumaan

Perussuomalainen puolue on tehnyt historiaa Suomen poliittisessa kentässä, nostamalla kannatuksensa muutamassa vuodessa muutamasta prosentista kahdenkymmenen prosentin tuntumaan. Nyt kannatus on kuitenkin hieman ottanut takapakkia.

Perussuomalaisuus on monimuotoista. Mukana on kovin erilaisia ihmisiä, joita on yhdistänyt maanläheisyys, pettymys vanhoihin puolueisiin, tahto kyseenalaistaa politiikkaa joka on ajanut tavallista kansalaista yhä ahtaammalle.

Nyt poliittinen liike on haasteen edessä. Eduskuntavaalit lähestyvät, mahdollisuudet hallituspaikkaan ovat olemassa, ja puolueen on kyettävä vastuun kantamiseen valtakunnan politiikassa.
Perussuomalaisuus on ammentanut voimansa kriittisyydestä, ja tämä on ollut perusteltua. On kuitenkin tultu tilanteeseen, jossa nopeasti kasvaneen puolueen ja sen osittain poliittisesti kokemattomienkin ihmisten on pystyttävä vastaamaan niihin haasteisiin joita mahdollinen hallitusvastuu tuo. Näytöt kyvyistä on annettava ennen vaaleja. On osoitettava että Perussuomalaiset eivät ole jukuripäinen ja hallitsematon kansanliike jonka tavoitteista tai yhteistyökykyisyydestä ei ole varmuutta.

Tarvitaan selkeitä näkemyksiä, mutta enää ei riitä, että kritisoidaan maahanmuuttoa tai EU:ta. Nämä ovat tärkeitä ja ajankohtaisia aiheita, joista tulee voida keskustella suoraan ja realistisesti. Uskon kuitenkin että nyt tarvitaan muuta. Tarvitaan positiivisuutta, avauksia jotka rakentavat siltoja, luovat uskoa tulevaisuuteen, kannustavat yhteistyön kehittämiseen ja kompromissien muodostamiseen. Nyt joku kysyy tarkoittaako tämä periaatteiden myymistä. Ei tarkoita. Perussuomalaisilla on periaatteita jotka antavat suunnan ja ohjaavat toimintaamme. Poliittinen totuus on aina kuitenkin subjektiivinen. Puolueiden totuudet ovat aina yhteisönsä synnyttämiä totuuksia maailmasta. Valtakunnan politiikka taas on näiden totuuksien sovittamista yhteiseksi linjaksi. Tämä vaatii väkisinkin tehtyjä kompromisseja. Perussuomalainen puolue on kehityskelpoinen, voimansa kansanläheisyydestä ammentava, rosoisen rehellinen poliittinen liike, joka voi joko kasvaa joukkueena tai kuolla yksilöinä.

Ojennan avoimesti itseäni Perussuomalaisena edustajana, sekä kollegoitani, kasvamaan, kehittymään, avaamaan keskusteluyhteyksiä ja tekemään rohkean positiivisiakin avauksia siitä, kuinka Suomea voidaan viedä eteenpäin pahimmista ajoista sitten 90- luvun laman.

Kehittymisen ja eteenpäin menemisen aika on tullut. Perussuomalaisuus on hyvä ja hieno liike, jonka täytyy nyt kasvaa teini-ikäisestä puolueesta aikuisen puolueen mittaan.
Me pystymme siihen.

  2 comments for “Perussuomalaisten tulee kehittyä ja pystyä uudistumaan

  1. 27.8.2014 at 16:23

    Ainoa keino PS:llä menestyä on kammeta KERTAKAIKKIAAN kommarit, punavihreät anarkistit, homot, maahanmuuttajat ja muut mädättäjät ulos yhteiskunnan johtopaikoilta. Joka ikinen!

  2. Heidi
    24.10.2014 at 09:15

    Niin, nimimerkki “suomalainen, perussuomalainen”, tuolla menestyy ehkä perussuomalaiset, mutta milläs me saataisiin Suomi menestymään?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *