Tiina

Hei,

Minä olen Tiina, 32-vuotias Tampereen kaupunginvaltuutettu ja entinen kansanedustaja. Olen opiskellut liiketaloutta TAMKissa sekä opiskelen tällä hetkellä aikuiskasvatusta Tampereen yliopistossa. Työskentelin aiemmin eduskunta-avustajana, harjoittelijana Euroopan Parlamentissa Brysselissä, sekä kansanedustajana 2015-2019. Harrastan koripalloa ja pidän positiivisista ihmisistä.

Tahto vaikuttaa vei politiikkaan

Uskon siihen, että asioihin pitää koittaa vaikuttaa, pelkkä kritiikki ei riitä. Oli lähdettävä mukaan. Kosketuspintaa ihmisten arkeen pitää olla. Olen työskennellyt kouluavustajana maahanmuuttajalasten parissa, pakannut lääkkeitä varastolla, toiminut myyntihommissa ja tehnyt vapaaehtoistyötä urheiluseurassa. Omat lähtökohtani ovat vaatimattomat, ja tarkastelen niistä käsin yhteiskuntaa. Lukio-ikäisenä päätin lähteä mukaan vaikuttamaan siihen, mitä ympärillä tapahtuu.

Olen ollut mukana politiikassa nyt kymmenen vuotta. Ensimmäisen kerran minut valittiin valtuustoon, kun olin 21 – vuotias. Tärkein kokemukseni on kuitenkin politiikan ulkopuolelta. Olen tavannut tuhansia ihmisiä ja kuullut lukuisia tarinoita. Omankaan tarinani lähtökohdat eivät olleet helpot. Minä kuitenkin selvisin. Nyt pyydän sinun apuasi, jotta voisin vuorostani auttaa muita.

Uudistaja

Haluan tehdä politiikkaa uudella tavalla, avoimemmin, reilummin ja ilman kyynärpäitä. En usko politiikassa kyynärpää-taktiikkaan, olen enemmän se tyyppi joka tarjoaa olkapäätä. Voiko ilman suuria rahoittajia ja kyynärpäitä pärjätä politiikassa? Kansa päättää.

Ollessani kansanedustaja, perustin eduskuntaan puoluerajat ylittävän ryhmän, jonka tavoitteena on uudistaa politiikkaa ja eduskuntaa. Kyse on vapaamuotoisesta ryhmästä, jonka tavoitteeksi otimme uudistaa suomalaista politiikkaa ja etsiä keinoja kehittää poliittista järjestelmää ja eduskunnan toimintakulttuuria. Ryhmässä on ollut mukana myös muita kuin kansanedustajia, kaikki halukkaat olivat tervetulleita. Toivon että ryhmä jatkaa toimintaansa jollain muotoa myös uudella kaudella.

Politiikka

Eduskuntavaaleissa 2015 tulin valituksi 4107 äänellä. Olen halunnut uudistaa politiikkaa ja lisätä eri puolueiden välistä vuorovaikutusta. Perustin eduskuntaan ryhmän joka keskustelee vapaamuotoisesti yli puoluerajojen politiikan uudistamisesta ja vuorovaikutuksen parantamisesta. Teen töitä erityisesti myös tasa-arvon, ympäristön, nuorten syrjäytymisen, vähäosaisten ja kansainvälisten asioiden parissa. Toivon pystyväni tuomaan positiivisuutta ja nuorempaa näkökulmaa.

Olin ehdolla eduskuntaan myös 2019 vuoden vaaleissa, mutten tullut valituksi. Tällä hetkellä vaikutan pääosin Tampereella, opiskelen yliopistolla ja toimin kaupunginvaltuutettuna. Haaveilen työstä jossa voin lisätä ihmisten välistä vuorovaikutusta ja empatiaa yhteiskunnassa. Raja-aitoja ja vastakkainasettelua tulisi vähentää.

Terveisin Tiina Elovaara